Sari la conținut

6 cadouri pentru pasionații de bucătărie pe care o să vrei să le păstrezi pentru tine

Gătitul este o activitate iubită și urâtă în egală măsură. Cu alte cuvinte, ori îți place la nebunie să gătești (indiferent dacă o faci bine sau nu), ori nu îți place și gătești doar pentru că trebuie. Bineînțeles că, în anumite momente, există și o a treia situație: aceea în care ție îți place să gătești, dar obligația de a procura hrană vine într-un moment inoportun în care oboseala, preocupările cotidiene sau chiar lenea îți anihilează orice dorință de a găti și îți transformă întreaga existență într-o corvoadă.

Pe cât de amuzant, pe atât de adevărat! Și chiar dacă nu este vorba de tine, cititorule, sigur ai vreun prieten, prietenă, unchi, mătușă, bunică, tată, verișoară sau purcel care se identifică cu măcar una dintre situațiile enumerate mai sus. Așa că m-am gândit să îți „gătesc” o listă specială cu 6 idei de cadouri utile oricărui pasionat de bucătărie.

Fie că vorbim despre un chef, sous-chef, pasionat de bucătărie sau pasionat de... a sta în afara bucătăriei, aceste 6 cadouri haioase și unice îl vor face pe oricare dintre cei menționați să „saliveze” de încântare la gândul unei experiențe culinare unice. Singura parte negativă a acestei liste este legată de alter ego-ul tău pasionat de bucătărie. Știu că habar nu aveai că există, dar accesoriile de bucătărie pe care urmează să ți le arăt îl pot trezi la viață.

1. Tocător gradat Obsessive Chef

Tocător gradat Obsessive Chef

Tocătorul gradat Obsessive Chef este o odă adusă tendințelor obsesiv-compulsive și cubismului. Taie totul în porții perfecte, așa cum ți-ai dorit mereu și ridică aperitivele festive la rang de artă. Adu avangardismul la tine în bucătărie și fă-i concurență lui Picasso! Totul stă într-o doză bine cântărită de perfecționism. Dacă o ai, profită de ea și etalează-ți talentele! Sau fă-ți, pur și simplu, orele petrecute în bucătărie mai frumoase. Pune la punct lista cu cadouri de Crăciun, adaugă subcategoria „cadouri pentru casă” și adaugă și tocătorul Obsessive Chef!

2. Mănuși pentru bucătărie Bear Hands

Mănuși pentru bucătărie Bear Hands

Mănușile pentru bucătărie Bear Hands sunt utile și promit să îi transfere bucătarului un strop din voioșia lui Baloo. Doar fă un exercițiu simplu de imaginație și vizualizează, pe rând, câte un membru al familiei, gătind și dansând asemeanea ursului. Și ca să fie totul complet, îți las aici și cântecelul cu filosofia de viață a lui Baloo: Concentrează-te pe strictul necesar și uită de griji și certuri!

3. Sită pentru paste Big Blue Whale

Sită pentru paste Big Blue Whale

Vine un moment în viață în care pastele sunt singurul răspuns corect. „Mi-e foame. Ce putem găti în maximum jumătate de ora?” sau „Hei, tu ce știi să gătești în afară de cartofi prăjiți?” – nu e ca și cum pastele nu presupun măiestrie culinară, însă rapiditatea și ușurința cu care par că se gătesc ne dau senzația că toți suntem chefi la capitolul paste. Un singur lucru ne va pune mereu piedici: scursul apei din paste. Acela este momentul critic în care pastele prind viață și încearcă să evadeze prin chiuvetă. Atunci știi cu siguranță ca doar o balenă te-ar mai putea ajuta să prinzi fiecare tăiețel rebel. De asta există sita pentru paste Big Blue Whale 😊.

4. Cupe de măsură Matryoshka

Cupe de măsură Matryoshka

Un ajutor de nădejde în orice bucătărie sunt cupele de măsură Matryoshka. Nu știu cum sunteți voi, însă pe mine mă pune în dificultate orice rețetă în care cantitățile sunt menționate în sferturi, jumătăți sau căni întregi. Cu un dulap plin cu căni de diverse mărimi și forme, eu pe care dintre ele să o folosesc? Aici apar cupele Matryoshka și salvează situația. Acestea măsoară cu acuratețe o jumătate, un sfert, o treime, trei sferturi, două treimi și o cană și te scot mereu din impas. În plus, datorită sistemului Matryoshka se pot depozita foarte ușor ocupând foarte puțin spațiu.

5. Forme pentru brioșe Sweet Tooth

Forme pentru brioșe Sweet Tooth

Brioșele ne fac viața mai fericită. Dinții mai puțin, dar asta nu ne împiedică să ne mai permitem și câte un rășfăț din când în când. Mai ales în preajma sărbătorilor. Și pentru că ne place autoironia, de ce să nu dăm iama în platoul cu brioșe în formă de măsele? Și dacă ne imaginăm că e vorba despre măseaua de minte, cu atât mai mult! Filosofia noastră de viața e: mai multe brioșe mâncate, mai multă „minte” și mai multă fericire!

6. Infuzor pentru supă Le Crock Coq

Infuzor pentru supă Le Crock Coq

Nu știu dacă ai auzit de carismaticul pui de cauciuc. Cred că mai curând ai auzit de faimoasa supă strecurată de pe plaiurile mioritice. Infuzorul pentru supă Le Crock Coq este un amestec a celor două concepte. Pentru a se adapta la cerințele exigente ale bucătăriei din țara Mioriței, puiul este acum din silicon și ne permite nouă, celor care iubim supa strecurată, să infuzăm verdețurile în supă pentru un gust desăvârșit și un preparat lipsit de riscuri. Dacă vă întrebați la ce riscuri mă refer, o să vă spun doar atât: o frunză de pătrunjel încăpățânată și îndrăgostită de un dinte îți poate distruge toată viața socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *